Як зробити оселедці?

Як зробити оселедці?
Рецепти засолювання риби в домашніх умовах.

Маринований оселедець існує багато, але я пропоную Вам два своїх перевірених рецепту, як засолити оселедець. Маринований оселедець виходить пряного посолу, але в першому рецепта вона солиться без оцту, а в другому з оцтом Рецепти засолювання риби.

Вода 0, 5 літра Сіль 2 столові ложки (розсіл виходить досить таки солоний, але в такому, оселедець швидше Просолов. Якщо є час, робіть розсіл з меншою кількістю солі або просто трохи збільште кількість води.

Цукор 0, 5 чайної ложки 0, 5 чайної ложки насіння коріандру (кінзи) 0, 5 чайної ложки насіння кропу (у мене насіння не було, я використовувала сушену зелень) У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, додаємо всі спеції і кип’ятимо п’ять хвилин. Потім залишаємо остигати. Обробляємо оселедця. Відрізаємо хвіст, голову, прибираємо нутрощі, промиваємо оселедець під холодною водою, прибираємо внутрішню чорну плівку.

Нарізаємо оселедець не надто товстими шматочками (такими, щоб потім їх було зручно їсти). Укладаємо оселедців у банку і заливаємо приготовленим розсолом. Днів через чотири-п’ять у вас буде готова смачна оселедець пряного посолу. Таким же чином можна солити оселедець цілими, не обробляючи.

Чи не розморожуємо оселедець до кінця, щоб вона залишалася холодною і пружною. Складаємо її в банку. Заливаємо теплим розсолом і залишаємо в прохолодному місці, поки розсіл не охолоне. Потім прибираємо в холодильник. Час засолювання буде трохи довше.

Зате, потім можна чистити, різати і використовувати оселедець так, як вам більше подобається. І на зрізах вона вийде не такою темною, як виглядає на верхньому фото у мене. Очистіть шматочки оселедця від шкіри, наріжте скибочками, додайте до оселедця нарізану кільцями або півкільцями цибулю, заправте рослинним маслом або оцтом. Відмінна закуска з оселедця готова!

Приємного апетиту! Оселедець, маринована з оцтом. Маринована оселедець в домашніх умовах швидко Оселедець, маринована з оцтом — це не тільки швидкий, але ще й казково смачний рецепт засолювання риби.

Оселедець виходить найніжніша, малосоленая, що не кисла, просто як масло, так і тане в роті. Дуже смачний рецепт, який нам сподобався беззастережно.

І я вам раджу зробити вдома таку ж маринованого оселедця Вода 0, 5 склянки Рослинна олія 100 мл. Оцет 9%-ний 1-2 чайної ложки (оцет раджу додавати не відразу, спочатку додайте 1 чайну ложку, а наступного дня спробуйте оселедець і маринад, якщо оцту не вистачатиме, додайте ще 1 чайну ложку) Так як я дуже люблю прянощі , то додала в маринад ще кілька горошин чорного запашного перцю і трохи насіння коріандру Кип’ячену холодну воду змішуємо з усіма інгредієнтами. Оселедець розморожуємо, але не до м’якості. Відрізаємо голову і хвіст, прибираємо нутрощі.

Чорну плівку на черевці ретельно зскрібає ножем. Знімаємо з риби шкіру. Розрізаємо по хребту, поділяємо на половини. Хребет видаляємо, а також, по можливості, всі внутрішні кісточки.

Нарізаємо оселедець шматочками. Укладаємо в банку, пересипаючи порізаним кропом. Заливаємо оселедець приготовленим маринадом і закриваємо банку кришкою. Ставимо банку в холодильник.

Через добу-дві оселедець буде готова до вживання. Повірте, спробувавши цю смачну оселедець пряного посолу, Ви забудете, що таке купувати пресерви в магазині.

Як висловився мій чоловік маринований оселедець казково смачна! Особливо в такому виконанні, як подана на стіл у мене — з обсмаженої картопелькою. Рекомендую спробувати і бажаю всім приємного апетиту! Скумбрія маринована.

Як зробити оселедці?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий