Як зробити філе?

Як зробити філе?
Коли розповідала, як, то згадувала, що точно також можна запекти і філе судака, щуки і багатьох інших видів риб, і обіцяла показати,. Тому викладаю давно обіцяні фотографії двохвилинній обробки риби, в чому мій чоловік великий фахівець, часто і з незмінним успіхом показує це шоу гостям. До того, як мені чоловік показав, думала, що багато метушні, і навіть не припускала, що можна розправлятися з рибою так швидко. Під холодною водою ми злегка помили рибу, в даному випадку у нас судак, якого ми зараз обробити на філе в 10 рухів.

Спеціально виймати нутрощі, зрізати голову і зябра, а тим більше чистити луску, ні в якому разі не треба — це артіль «Шкода праці». Між іншим, багато рибалок, у яких рибалка — хобі з дитинства, рибу обробляти не вміють або не люблять: багато друзів, приходять з уловом і просять чоловіка допомогти, а він завжди з радістю відгукується. Робимо невеликий поперечний розріз під зябрами. Потім робимо акуратний неглибокий поздовжній розріз уздовж риб’ячого живота. Заводимо ніж в поперечний розріз і, притримуючи рибу за голову зрізаємо уздовж хребта філе.

Так виглядає щойно зняте з хребта філе зі шкірою, на якій залишається луска. Открадиваем його в сторону і перевертаємо рибу.

Точно також зрізаємо другу половину, тобто решту філе. Відрізати голову і виймати нутрощі, як бачите, зайве.

Якщо риб’ячі кістки не потрібні, то їх викидають. А якщо збираєтеся варити суп або соус на бульйоні, то, легко відокремивши нутрощі і промивши кістки, їх можна використовувати. Після приготування бульйону, його проціджують через дрібний друшляк, при необхідності поклавши в нього марлю, що залежить від того, наскільки прозорий бульйону ми бажаємо отримати.

Кістки викидають, а в бульйон додають філе. У разі приготування рибного супу таким чином не потрібно возитися з кістками в тарілці. Далі притримуючи спеціальної обробною виделкою шкіру з лускою, надрізаємо філе біля краю і ведемо ніж по самій шкірі зсередини в один рух. Доводимо ніж до середини філе, не припиняючи руху.

І ось кінець процедури, ще секунда і філе готово! Пам’ятайте, що всі три попередні знімка — один рух, просто для наочності розділила на три частини.

У результаті швидкої обробки риби на філе в результаті отримуємо шкіру з лускою окремо, а філе окремо. Але викидати шкіру необов’язково: якщо хочеться отримати наваристий бульйон, то шкіру у лускою теж можна відварити — адже ми все одно наш бульйон будемо проціджувати перед заправкою овочами та філе. Однак наваристі бульйони не завжди корисні: якщо людина дотримується того чи іншого виду дієти, то необхідно проконсультуватися з дієтологом щодо методів приготування рибних страв. Багато дієти включають в себе рибу, наприклад, багато видів медичних дієт при тому чи іншому захворюванні, а також у тому випадку, якщо людина прагнути схуднути.

Так припускає, що розвантажувальні яблучні дні, чергуються зі звичайними днями, в які розумно і збалансовано складені раціон включає в себе рибу і морепродукти. Також з рибного філе можна приготувати, тушковані в вершках, або просто підсмажити за 5 хвилин. Але навіщо взагалі знати, як обробляти рибу на філе, якщо його можна купити в магазині, а ось свіжа риба мається не скрізь?

По-перше, свіжу рибу давно продають в багатьох магазинах, по-друге, у відпустці на дачі можна купити її у рибалок, в третьому, подумала, що вже обіцяла розповісти та й цікаво, як взагалі в принципі роблять філе. А ви як думаєте, друзі?

Також в моєму журналі у всіх подробицях.

Як зробити філе?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий