Як солити ікру?

Як солити ікру?
Як солити ікру червону вдома? Методів засолювання червоної ікри в домашніх умовах дуже багато. Вибрати є з чого. Але я для себе обрала єдиний рецепт.

Як солити червону ікру? Як правило, найскладнішим є процес звільнення ікринок від ястиков плівки, в якій розташована ікра, перебуваючи в черевці риби. Так як я знаю, то ікру я здобуваю з форелі. В інтернеті можна знайти безліч різних способів, я для себе знайшла найшвидший і зручний. Ікра червона, приготована в сольовому розсолі (тузлуке) Треба взяти високу каструлю.

Чому високу? Тому що розсіл разом з червоною ікрою потрібно буде збивати віночком. Якщо посуд буде низькою, то основну частину ікри вам доведеться збирати зі столу (в кращому випадку).

Як солити червону ікру? З чого почати? ми вже знаємо, ікру солити не складніше. У каструлю наливаємо 1 літр води, засипаємо 1. 5 столових ложки кам’яної солі (з хорошою гіркою) і 1 чайну ложку цукру-піску. Ставимо на плиту розсіл, доводимо до кипіння і проварюємо, очікуючи повного розчинення солі та цукру. Знімаємо каструлю з вогню і охолоджуємо тузлук до температури 50-60 градусів.

Для цих цілей можна купити спеціальний градусник для вимірювання температури води. Закладаємо ястикі з червоною ікрою в остуджений розсіл. Беремо віночок і збиваємо їм ястикі, як омлет. У міру накручування плівок на віночок, знімаємо їх. Збиваємо ікру до того моменту, поки не знімуться всі ястикі.

Час засолювання ікри регулюємо за смаком. Пробувати потрібно починати хвилин через 10. Це залежить від того, як ви хочете солити червону ікру. Любіть малосольну ікру, часу на засолювання потрібно менше.

Вам подобається продукт більш солоний, проявіть витримку, почекайте хвилин 20. Після того, як ви отримали червону ікру потрібного засолу, необхідно злити розсіл. Для цих цілей можна використовувати друшляк або ситечко.

Готову червону ікру бажано з’їсти протягом 2-3 днів. Якщо ікри дуже багато, то треба або вибирати, як солити червону ікру іншим способом, або розкласти вже посоленную червону ікру в невеликі баночки і прибрати в морозильну камеру. При розморожуванні властивості продукту не змінюються.

Тепер ви знаєте, як солити червону ікру. Приємного апетиту.

Як солити ікру?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий