Як прикрасити салати?

Як прикрасити салати?
Як прикрасити салати? Щоб порушити апетит іноді достатньо просто прикрасити блюдо.

Але це на перший погляд здається просто. Насправді ж прикраса блюд це справжнє мистецтво. Страви можна прикрасити натертої на тертці морквою, салатом, яблуками або буряком. Для того щоб прикрасити страви можна так само ці овочі нашаткувати. У будь-якому випадку при прикрасі страви найголовніше це правильно підібрати колір і проявити свою фантазію.

Сьогодні ми прикрашатиме салати і закуски. Салат можна красиво прикрасити редискою.

Тільки перед цим редис потрібно підготувати, а саме, потримати якийсь час у холодній воді. Для цього з маленьких редисок можна вирізати різні фігури.

Наприклад, фігурки з редиски можна вирізати у вигляді тюльпанів, віял. З великою і круглої редиски можна вирізати шишки.

Якщо є фігурний ніж, то можна без проблем вирізати на редисці смужки у вигляді зебри. Так само редис можна натерти на тертці або нарізати скибочками, а потім насипати гіркою на лист зеленого салату. Прекрасно для прикраси підходять і огірки.

Приміром, з огірків можна нарізати скибочки або нарізати з огірків стрічки, а потім скачати їх в рулети. Деякі люди при готуванні салату кінці огірків просто викидають. Хоча з них можна вирізати красиві дзвіночки. Якщо є спеціальний ніж, то з огірка можуть вийти гарні спіральки.

Так, з одного маленького огірка може вийти красивих дві квітки. Якщо взяти одне варене яйце і один огірок, то з них можна зробити дві гарні латаття. Навіть товстим огіркам знайдеться застосування. Наприклад, з них можна врізати кошички, а потім наповнити їх тим же натертим редисом або ягодами. До речі, для прикраси годяться не тільки свіжі огірки, а й огірки в маринованому і консервованому вигляді.

Прикрасити страву можна навіть помідорами. Наприклад, їх по-різному можна розрізати на дві частини.

Якщо розрізати помідор звездообразно, то потім в середині можна вийняти за допомогою ложки м’якоть і заповнити утворилися поглиблення зеленим горошком. Якщо до помідору зварити яйце, то з них може вийти їстівний мухомор.

Для цього помідор досить прикріпити до підрізати кінці яйця. Для того, щоб використовувати для прикраси морква її потрібно спочатку відварити в солоній воді з додаванням невеликої кількості оцту.

З такої моркви, наприклад, можна вирізати Фунтику, спіральки, кульки, кубики, брусочки, стрічки і інші цікаві фігури. Страви так само можна прикрасити редькою. Для цього можна використовувати спеціальну форму, через які з редьки видавлюються квітки. Ці квіти можна використовувати для прикраси салатів і бутербродів. Для прикраси салатів і бутербродів прекрасно походять гриби.

Причому можна використовувати гриб, як у вареному, так і в маринованому вигляді. Для прикраси краще всього підійдуть печериці, боровики, маслюки і лисички. Найчастіше, мабуть, роблять прикраси з яєць. Причому для цього підходять яйця, як курячі, так і перепелині. Яйця можна нарізати за допомогою овочевого ножа на часточки, гострим ножем можна вирізати з двох половинок дві квітки, а спеціальної яйцерезка можна нарізати яйце на гуртки.

У середину такого гуртка можна покласти одне горошину чорного перцю, потім посипати зверху рубаною зеленню або червоним перцем. Крім того яйця можна перетворити на дрібненькі грибочки. А скільки всього можна зробити з простої цибулини. Наприклад, її можна нарізати тонкими скибочками або розрізати звездообразно. Хороші прикраси можуть вийти з сирого лука.

Наприклад, можна очистити цибулю від лушпиння і нарізати його тонкими скибочками і розкласти у вигляді окремих кілець. Для того щоб змінити колір цибулі можна взяти мелений перець або дрібно нарізану петрушку.

З червоним перцем вийдуть червоні кільця, а з петрушкою зелені кільця. Розкладіть отримані кільця один за одним внахлест.

З цибулини можна зробити корону. Для цього підійде тільки округла цибулина.

Цибулину потрібно очистити, потім прорізати зигзаг в середині цибулини, після чого половинки цибулини потрібно відокремити один від одного. Навіть сир можна прикрасити по-різному. Наприклад, сир можна фігурним ножем нарізати на скибочки, на брусочки, а так само на квадратні або трикутні шматочки. Після чого до кружальцями сиру за допомогою шпаг прикріплюють сливи, часточку лимона в цукрі або скибочки яблука.

Як прикрасити салати?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий