Як фарширувати щуку?

Як фарширувати щуку?
Свіжу щуку почистити, не пошкодивши шкіру. Вирізати зябра.

Голову відрізати. Гострим ножем підрізати шкіру по колу (з боку голови).

Звільнилася шкіру вивернути в напрямку до хвоста. Для більшого збереження шкіри підрізання краще проводити так, щоб на шкірі залишався невеликий (1 ~ 2мм) шар м’яса. Плавці вирізати не потрібно. Так, поступово підрізаючи і вивертаючи шкіру, дійти до хвоста. Кость у хвоста відрізати, щоб хвостовий плавник залишився з шкірою.

З очищеної тушки вийняти нутрощі. Вирізати хребет. Скибочки батона замочити в молоці. М’ясо з цибулею та хлібом пропустити три рази через м’ясорубку. Додати розм’якшене вершкове масло, яйце і збити в пишну масу.

Посолити і поперчити. Шкіру заповнити фаршем. Заповнювати не дуже туго, інакше при запіканні шкіра лопне.

На фользі, складеної вдвічі, викласти лінію з лаврових листів і на них покласти нафаршировану шкуру. Голову покласти до тулуба. Зверху щуку злегка посолити і полити лимонним соком.

Сторони фольги з’єднати і загорнути краї три рази, залишивши невеликий отвір для виходу пари. У цей отвір влити ~ 0, 5 склянки води. Щуку у фользі покласти на деко і поставити в духовку на 1, 5 ~ 2 години при t = 180 С. Готову щуку вийняти з духовки і охолодити, не виймаючи з фольги. Подавати холодної, виклавши на велике блюдо і прикрасивши дольками лимона.

До фаршированої щуці подати соус з хріном.

Як фарширувати щуку?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий