Як чистити кальмари?

Як чистити кальмари?
Якщо вам захочеться побалувати своїх домашніх чимось смачненьким, поживним, корисним і незвичайним, то цілком імовірно, що ваш вибір зупиниться на кальмарах. Цей колись екзотичний молюск все частіше став з’являтися на столах наших співвітчизників.

Але хто хоч раз намагався їх приготувати стикався з питанням, як очистити кальмари? Якщо робити це неправильно, то може знадобитися багато сил і часу, в результаті пропаде бажання ще раз їх приготувати. Але якщо знати деякі нюанси, очищення не доставить вам багато клопоту. Отже, приступаємо.

Щоб легко очистити, треба правильно вибрати Якщо продукт свіжий, то швидко очистити кальмара не складе великої праці. Плівка, яка його покриває легко відходить зі всієї поверхні молюска, як панчоху. Але зазвичай в магазині можна знайти тільки заморожених кальмарів.

І, щоб не було проблем з очищенням та приготуванням, потрібно вміти їх правильно вибрати. Продукт не повинен розморожуватись. Це дуже важлива вимога. Якщо кальмари піддавалися повторному заморожуванню, це не тільки ускладнює їх очищення, а й впливає на смакові якості. Щоб це перевірити в магазині, можна звернути увагу на кілька факторів: кальмари не повинні прилипати один до одного.

Якщо продавець не може відокремити тушки молюсків один від одного, це означає, що продукт піддавався повторному заморожуванню. колір м’яса повинен бути білим. Якщо м’ясо має червонуватий або синюватий відтінок, це говорить про те, що при відтаванні вона перейняло цей колір з шкірки. Ну і не забувайте, що вдома їх слід зберігати в морозилці, і не розморожувати перед приготуванням. Щоб правильно очистити кальмари, потрібно заморожені тушки покласти спочатку в окріп, а потім відразу в холодну воду.

Від високої температури шкірка легко відійде від м’яса і вам не важко зняти її. Але будьте обережні, щоб не перетримати в гарячій воді, інакше м’ясо може зваритися, і тоді почистити кальмарів буде важче.

Крім шкірки потрібно очистити від нутрощів і хорди (м’якого хребта молюсків). Щоб страва вийшла смачною потрібно, щоб кальмар був м’яким.

Хто пробував хоч одного разу його приготувати, помічали, що часом м’ясо буває жорстким. Щоб цього уникнути не переварюйте кальмарів. Найоптимальніший спосіб варіння, це опускання в киплячу воду на 15 секунд. Це додасть м’ясу ніжність. Тільки в тому випадку, якщо кальмарів готують разом з іншими продуктами, наприклад з овочами, в плові, або у складі соусу, час приготування може бути довше.

Деякі кухарі радять у воду, де ви будете варити кальмара додати половинку лимона або пакетик чорного чаю. Це додасть більше аромату страви. Страв з кальмарів безліч. Можна їх нафарширувати, можна запекти або просто зварити.

Головне, що це корисне, дієтичне і поживне м’ясо. Так що тепер, якщо ви вирішите здивувати своїх близьких вишуканим блюдом з молюсків, вам не важко, швидко очистити кальмари.

Як чистити кальмари?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий