Яка жорсткість води?

Яка жорсткість води?
воді розчинені солі кальцію і магнію. Це гідрокарбонати і сульфати. Покажемо два способи осадження гідрокарбонатів для зменшення жорсткості води. Перший спосіб кип’ятіння.

При кип’ятінні * розчинні гідрокарбонати переходять в нерозчинні карбонати, і жорсткість води зменшується. Другий спосіб додавання вапняної води.

При додаванні вапняної води гідрокарбонати переходять у карбонати і вода стає м’якшою. Але жорсткість води залежить ще й від сульфатів кальцію і магнію.

Сульфати кальцію і магнію можна видалити за допомогою карбонату натрію. При додаванні карбонату натрію сульфати переходять в нерозчинні карбонати кальцію і магнію. Тепер ми знаємо, як зменшити жорсткість води. Накип всередині чайника це осад карбонатів кальцію і магнію з домішкою сульфату кальцію. Накип можна видалити зі стінок, використовуючи розбавлений розчин оцтової кислоти. пробірки, штатив для пробірок, хімічні склянки, піпетка, спиртівка, шпатель, тримач для пробірок.

Потрібне дотримання правил поводження з нагрівальними приладами. Олена Махіненко, текст к. п. н. Павло Беспалов.

Яка жорсткість води?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий