Коли їхати в Домінікану?

Коли їхати в Домінікану?
Кулінарні традиції Домініканської Республіки побудовані на поєднанні європейських, африканських і місцевих рецептур. Основна риса її — широке використання бобів, бананів і інших овочів (у тому числі екзотичних) в оригінальному поєднанні з м’ясними продуктами і рибою.

При цьому велика кількість спецій, використовуваних в приготуванні страв, на перший погляд просто величезно, але це не так — всі прянощі витрачаються в міру і майже не забивають первинний смак продукту. Для смаження використовують банани тільки певного виду платано — зелені і достатньо тверді, сирими їх не їдять. Національним напоєм Домініканської Республіки є ром (пишеться як ron), якого тут виготовляють більше 15 сортів (найбільш популярні Бругаль, Барсело і Бермудес). Ром вживають в чистому вигляді або додають в коктейлі (Пінья колада, Дайкири, Куба Лібре та ін) або подають з скибочкою Зеста і великою кількістю льоду. Своїх вин країна не виробляє, але хороші чилійські вина продаються всюди.

Місцеві марки пива Кіскейя, Сеніза, Президентові і Богемія теж славляться хорошою якістю. Оригінальний смак має і традиційний алкогольний напій пру (продукт бродіння соку однойменної рослини).

Коли їхати в Домінікану?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий