Чому зацукровується мед?

Чому зацукровується мед?
Чому мед не зацукровується? Купила на ярмарку банку меду, пройшло чотири місяці, а він не засахарілся. Чи може бути таке чи це підробка?

Можливо, деякі види рослин дають нектар, що не кристалізується? Ірина ПЕРЕВЕРЗЄВА (Курськ). Натуральний мед кристалізується (бджолярі кажуть сідає) від двох тижнів до двох місяців, але бувають і винятки. Мед на 90% складається з глюкози і фруктози. Як правило, їх співвідношення приблизно однаково.

Але, якщо переважає глюкоза, як, наприклад, в каштановому, вересковом, акацієвому, мед кристалізується швидко і після стає твердий. Якщо багато фруктози, мед може залишатися в рідкому стані більше року. Кристали пояснюються тим, що фруктоза обволікає глюкозу. При появі кристалів цукру мед починає зацукровують.

Ці самі кристали опускаються вниз на дно посуду, оскільки вони значно важче інших частинок. Ось тому кристалізація починається з дна, поступово доходячи до верхнього краю. Мед-садка не втрачає своїх якостей. Якщо вам знадобиться рідкий мед, просто потримайте баночку на водяній бані. (4) ми в селі у батьків тримаємо бджіл.

У нас натуральний, смачний мед. Але мене турбує одне питання-чому у мами в селі мед кристалізується, а у мене всю зиму як свіжий, тільки лише трохи густіше став. Один і той же мед.

Бути може тому, що мама зберігає його на вулиці, а я в квартирі? І так щороку. Я, знаю, точно, що у нас мед натуральний! Відкачали його на врятував 14 серпня 2012-він ще не кристалізується. Думаю залежить: 1. від того, що у нас в магазинах, тільки чиста вощина, а не суша; 2. температура зберігання, що не була низькою (якщо не зберігається в підвалі), 3. трохи починає густіти знизу.

Правильно, це? Але домішок ніяких немає! Підгодовували навесні-канди.

У мене мед гречаний, привезли родичі з Алтаю. На дні щось подібне загус, а так зверху, рідкий. Чому?.

Чому зацукровується мед?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий