Рецепт форшмаку

Рецепт форшмаку
Наші сусіди по сходовому майданчику єврейська сім’я на кожне свято (Новий рік взагалі святе діло) готують форшмак. Не стану стверджувати, що даний рецепт форшмаку споконвічно єврейський, швидше зросійщених, доповнений, але це і не суть важливо головне, щоб було смачно. За цим рецептом малозатратное блюдо з оселедця на швидку руку під назвою форшмак подається у вигляді намазки паштету на хліб і батон або у вигляді закуски з гарячою картоплею. Рецепт форшмаку з оселедця багато господинь урізноманітнюють яблуком, хлібом, плавлені сирки; одні запікають, інші готують як.

Форшмак це закуска, яка подається перед основним прийомом їжі, і може складатися не тільки з риби (класичний рецепт з оселедцем), а також з консерви, м’яса і т. д. Для того, щоб приготувати швидкий форшмак, потрібно взяти готове рибне філе, адже з цілої оселедця не так просто вийняти всі кістки. Однак ціла солона і не патраний рибина може опинитися з ікрою або молочком, які зроблять смак і консистенцію страви більш однорідними і пастоподібних. 1. Опускаємо після варіння в холодну воду, охолоджуємо.

2. Потім хліб або батон кришимо шматочками і замочуємо в теплому молоці. Залишаємо на деякий час для розмокання м’якушки. 3. Далі філе, цибулю, очищене від шкірки і насіння яблуко, яйця нарізаємо великими шматочками.

4. З розмокле батона отжимаем руками зайве молоко. 5. Після цього пропускаємо всі підготовлені продукти через м’ясорубку або подрібнюємо в блендері разом з розм’якшеним маслом. 6. Потім суміш скроплюємо соком лимона, перчимо, при необхідності подсаливаем. 7. Кришимо дрібно листя зелені і додаємо їх до основної маси. Ретельно перемішуємо.

8. Готову закуску перекладаємо в пластиковий контейнер або банку, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник. При необхідності дістаємо і готуємо бутерброди, канапе та ін На святковий стіл форшмак можна сформувати в рибку і подати на плоскому блюді.

Пересолену оселедець перед приготуванням краще попередньо вимочити.

Рецепт форшмаку

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий