Рецепт форшмаку

Рецепт форшмаку
ст. ложка оцту (за бажанням) ч. ложка дрібного цукру (за бажанням) П рімечаніе: З форшмаку можна виключити розмочений у молоці або воді хліб. Посол оселедця вибирайте за власним смаком, але віддавайте перевагу жирній і не дуже солоній рибі. Хліб замочіть в молоці або воді.

Яйця зваріть круто. Зніміть з оселедця шкіру, відокремте філе від кісток і старанно виберіть всі залишилися кісточки.

Наріжте оселедець на шматочки. Цибулину очистіть, наріжте на шматочки. Яблуко очистіть, наріжте кубиками і збризніть лимонним соком, щоб яблуко не темніло.

Хліб відіжміть. Оселедець, цибуля, яблуко і хліб пропустіть через м’ясорубку двічі. Змішайте оселедцеву масу з розм’якшеним маслом. Білки трьох яєць дрібно порубати, додайте в форшмак.

Жовтки трьох яєць розітріть з сіллю, перцем, цукром. 2/3 розтертих жовтків додайте в форшмак, залишок відкладіть для обсипання.

При бажанні приправте форшмак оцтом, гарненько збийте до пишноти. Форшмак викладіть на блюдо, обсипте залишилися тертими жовтками, прикрасьте часточками яйця і потримайте в холодильнику годин 8. За цей час він придбає потрібну густоту.

Подавайте форшмак з тостами з чорного хліба.

Рецепт форшмаку

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий