Скільки варити горох?

Скільки варити горох?
Що б розкрити секрет, скільки варити горох, по-перше, треба знати який у Вас горох. Він може бути половинками, цілий і навіть закочений в банку. Визначившись з цим питанням, приступаємо до пріготвленію. Час варіння гороху можна істотно зменшити, якщо Ви попередньо (на ніч) замочіть його в холодній воді.

Якщо забули або не було часу його замочити, то для прискорення варіння гороху у воду додають на кінчику ножа соду. При цьому вода повинна покривати горох. Не треба наливати повну каструлю води, чим її більше, тим довше буде варитися горох. Варто враховувати і силу вогню.

При варінні має бути маленький вогонь, тоді тільки горох звариться рівномірно. Якщо Ви включите великий вогонь, то зверху він зваритися, а в середині буде твердим (сирим). Замість соди можна додати соняшникова або вершкове масло. У звичайних умови половинки необхідно варити хвилин 45 — 60, а цілісний більше години, близько двох.

Час коливання варіння залежить від взятого Вами сорти гороху і рівень жорсткості води. Для визначення готовності необхідно дістати кілька горошин з каструлі і спробувати.

Якщо він м’який і розсипчастий, то він готовий. Якщо жестковат, то треба поварити ще. Закочений горох майже не варять, кидають в каструлю і дають закипіти. Ось він і готовий.

Скільки варити горох?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий