Скільки варити легке?

Скільки варити легке?
Звичайно, в більшості випадків при виборі продуктів ми віддаємо перевагу м’ясу, забуваючи при цьому, що субпродукти теж можуть послужити основою для створення оригінальних салатів і других страв, також вони можуть використовуватися в якості начинки для пиріжків і вареників. На ринку або в супермаркеті можна зустріти у продажу легкі яловичі або свинячі.

Для приготування салатів або начинок легкі слід попередньо підготувати — видалити з нього залишки трахеї і ретельно вимити. Також треба знати, скільки часу варити легке.

Час термічної обробки легені залежить від його розмірів. Для приготування легкого середньої величини (300-500 гр) потрібно часу близько 2, 5 — 3 годин. Якщо ж вага легкого буде більше, то варити його потрібно довше. Відповідаючи на питання скільки варити легке слід нагадати, що свинячі легені мають розміри менші, отже готовність продукту наступить швидше, яловичі легкі варяться протягом не менше 3 годин. Оскільки легені мають не щільну структуру, то в процесі варіння вони будуть спливати, перед тим, як опустити легкі в киплячу підсолену воду слід обзавестися чимось на зразок вантажу, який буде утримувати легкі у воді і не дасть їм спливати під час варіння на поверхню води .

Що стосується поживності продукту, то легені не відносяться до особливо цінних видів субпродуктів. У них міститься великий відсоток колагену і еластину, але вони не багаті повноцінними білками. Привабливим моментом є низька калорійність відварних легких і легка засвоюваність продукту. Особливою популярністю користуються страви з легких в Південній Німеччині.

Скільки варити легке?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий