Скільки варити квасолю?

Скільки варити квасолю?
Питання, скільки потрібно варити квасолю частенько цікавить любителів цього смачного і корисного продукту. Час варіння залежатиме від декількох чинників.

По-перше, у свіжому або замороженому вигляді вона знаходиться. По-друге, тривалість готування залежатиме від сорту біла або червона.

Мало хто знає, що в недовареною квасолі містяться отруйні речовини. Тому дуже важливо знати, скільки треба варити квасолю і як правильно її готувати. Бажаючи скоротити час варіння, багато господинь заздалегідь замочують квасоля у воді, іноді залишаючи навіть на ніч. У принципі можна цього і не робити досить поставити її варитися і кожні 5 хвилин підливати по столовій ложці води. Коли вода закипить, її потрібно відразу ж злити.

Потім знову залити холодною водою і додати три ложки рослинної олії в цьому випадку готову страву вийде смачніше і ситніше. Якщо хочете, щоб овоч розварюється повільніше солити її треба на самому початку варіння. Квасоля це рослинний джерело білка. За змістом амінокислот вона поступається тільки м’ясним продуктам.

Крім того вона багата вітаміном С, незамінним для профілактики застуди в зимовий час, вітаміном РР і вітамінами групи В. Вона здатна поліпшити стан шкіри і не втрачає корисні речовини під час варіння. Скільки варити квасолю? Якщо мова йде про червоної квасолі, яку до того ж попередньо замочили у воді то 40-60 хвилин. Якщо її заздалегідь не замочували то близько 2-3 годин. Справедливо виникає питання, а скільки часу варити білу квасолю?

Як не дивно, цей сорт не вимагає попереднього замочування і вариться в два рази менше всього 30-40 хвилин. Заморожена квасоля зібрана в стадії молочної зрілості.

Цей молодий овоч містить цілий набір корисних речовин: цукор, мінеральні солі, білок, вітаміни А, В1 і С. Перед упаковкою її сортують і промивають. Правильно заморожена квасоля неотличима за своїми властивостями від свіжої, вона зберігає всі вітаміни, а вариться в два рази швидше, ніж свіжа. Удома її зберігають у морозильній камері. Таку квасолю не можна заморожувати повторно це дуже сильно позначиться на якості готового продукту. Так що якщо вона відтанула з якихось причин, доведеться її відразу відварити.

Скільки хвилин варити квасолю, яка була заморожена? Недовго, всього 15-20 хвилин. Воду, в якій вона варилася можна не зливати, а використовувати для приготування супів і соусів в ній багато поживних речовин.

Скільки варити квасолю?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий