Скільки запікати рибу?

Скільки запікати рибу?
ПОРАДИ: Для запікання важливо вибрати хорошу рибу. Краще купувати живого коропа, попросити вбити його в магазині проколюванням мозочка, швидко доставити додому і негайно приступити до готування.

Свіжозловлена прісноводна риба набагато смачніше морський, але дуже швидко (за пару годин) втрачає свої якості. Тому справжню юшку можна приготувати тільки на березі з свіжоспійманої риби. В іншому випадку це буде не юшка, а рибний суп. При покупці неживої риби в першу чергу звертаємо увагу на зябра. Вони повинні бути червоного або від червоного до бордового кольорів.

Ні в якому разі не беріть рибу з зябрами сірого або чорного кольору. Другий важливий момент очі не повинні бути мутними. Запах повинен бути свіжої риби. Його можна визначити, піднявши зябра. Третій важливий момент рибна тушка повинна бути достатньо пружною, при натисканні на неї пальцем не повинно залишатися вм’ятин.

Якщо перед запіканням ми обмащуємо рибу жирною сметаною, деко годі й змащувати маслом, крім того, сама риба в процесі запікання ще дає трохи соку. Можна запекти рибу у фользі. Якщо ви хочете, щоб у запеченої у фользі риби вийшла золотава скоринка, за 20 хвилин до готовності розгорніть фольгу зверху риби.

Поради з чищення РИБИ: 1) Для чищення луски зручно користуватися спеціальним ножем для чищення риби з зубчиками на лезі — він дозволяє уникнути разлетаніе лусочок по кухні. 2) Якщо у вас під рукою не знайшлося спеціального ножа для чищення риби, не турбуйтеся. Просто наповніть звичайну глибоку велику миску водою і, помістивши туди коропа, відчищати його від луски звичайним гострим ножем. Тоді ваша кухня залишиться такою ж чистою, як і була, тому що луска осяде на дно ємності. 3) Риба очиститься набагато простіше і швидше, якщо її на 30 секунд занурити в крутий окріп.

Скільки запікати рибу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий