Чим замінити молоко?

Чим замінити молоко?
Молоко без молока, або Чим замінити звичні продукти? Безмолочна дієта викликає подив, навіщо? Причини можуть бути різними. Від переходу всієї родини на веганські дієту, до цілком медичних показань: неусвоєння молочного білка, дієта для дитини-аутиста, алергія на молоко та молокопродукти.

Сьогодні поговоримо про те, чим замінити молоко в раціоні, про складнощі процесу, вітамінах та мікроелементах. Найголовніший компонент молока, на якому тримається введення його в постійний раціон — кальцій. Рослинний і інші види кальцію без проблем знаходяться у кунжутному насінні, брокколі, солодких горіхах мигдалю, фініках. Для того, щоб кальцій нормально засвоювався в організмі необхідний вітамін D, який міститься, наприклад, в жовтку яйця.

Печінка, риб’ячий жир і ікра так само сприяють засвоєнню кальциферола і кальцію. Ну і не забуваємо про прогулянки на вулиці, під впливом сонечка наш організм сам виробляє і зберігає вітамін D. В цілому отримання вітамінів і мікроелементів при повному вилучення тварин молокопродуктів не є проблемою. Основна проблема — меню.

Дуже багато страв базуються на додаванні молока, сиру, вершкового масла. Борщ зі сметаною або ранкова каша — складно уявити собі життя без молочної продукції. Однак, вихід є: рослинна молоко. Досить багато рослинних культур підходять для приготування «молока», а часу такі приготування віднімають не більше, ніж приготування домашнього сиру для дитини. Кілька проб і експериментів, розумний тайм-менеджмент та закупівлі допоможуть додати виготовлення безмолочного молока в ваш графік, не порушивши звичний.

Рослинна молоко, точно так само як і коров’яче або козяче, можна сквасіть, приготувати з нього сирок, сметану, йогурт. Для більш складних видів замін молочної продукції, наприклад, таких як: сир, вершки або масло потрібно додаткова колекція рецептів, якими з вами постійно ділиться сайт домашньої кулінарії.

Так само, в колекції домашніх рецептів ви зможете знайти варіації на тему випічки без дріжджів, з різних альтернативних видів борошна, випічку без яєць і жиру, десертів без бурякового цукру. А, набивши руку, ви й самі зможете адаптувати звичні раніше рецепти на новий лад.

Для приготування рослинного молока використовують різні олійні насіння, горіхи і боби. Соя, мак, кунжут, рис, кокоси, мигдаль, волоські горіхи, дуже багато продукти можуть стати основою. Загальна схема приготування молока з обраного продукту така: Замочуємо насіння, бобові або горіхи, очищаємо від лушпиння (наприклад, шкірка мигдалевого горіха — гірчить). Після чого перемелює продукт в потужному блендері і розбавляємо водою в пропорції 1: 3. Молоко отцеживается від макухи, кип’ятиться (наприклад соєва), або вживається в сирому вигляді (мигдальне). Для усунення специфічного смаку в молоко іноді додають спеції і приправи, фруктові пюре і тому подібні компоненти.

Макуха використовується для приготування різних страв, косметичних масок і. На рослинному молоці можна елементарно варити кашу, робити какао, сквашувати його будь-якими кисломолочними бактеріями, навіть приготувати звичну кисляк — дати молоку скиснути природним чином. Іноді до проблем з переварюванням молока приєднується целіакія — проблема із засвоєнням глютену, білка пшениці та інших круп. Про це, а так само про різних інших продуктах-аллергенах та їх заміни поговоримо в наступних статтях циклу «як замінити звичні продукти».

Чим замінити молоко?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий