Чим корисний апельсин?

Чим корисний апельсин?
Апельсин це вічнозелене плодове дерево родини рутових підродини цитрусових. У перекладі з нідерландської апельсин означає дослівно китайське яблуко.

Дерево привезено португальцями в Європу і росте тепер добре по всьому узбережжю Середземного моря, а також у Центральній Америці. Апельсини були відомі як лікувальний засіб ще до нашої ери.

У апельсині містяться,
і мікроелементи,
і. Але головне достоїнство апельсина, як і всіх цитрусових — це. У 150 грамах апельсина міститься 80 мг аскорбінової кислоти, які покривають добову потребу людини в. Апельсини корисні для організму в цілому і для травної, ендокринної, серцево-судинної і нервової систем зокрема. Апельсин благотворно впливає на загоєння ран і наривів.

Діє заспокійливо, зміцнює нерви, благотворно впливає на діяльність центральної нервової системи.
містить фітонциди. Цим пояснюється його протизапальну та антимікробну дію. гарне протицинговий засіб. активізує діяльність всіх функцій організму, покращує обмін речовин, надає тонізуючий ефект. Він корисний хворим на цукровий діабет. Рекомендується при авітамінозах, втоми, занепаді сил.

Збуджує апетит, добре втамовує спрагу, особливо при лихоманці. Апельсини — прекрасний десерт, вони покращують апетит у дитини, корисні як загальнозміцнюючий засіб.
Завдяки наявності в них комплексу вітамінів та інших біологічно активних речовин, ці цитрусові рекомендують для профілактики і лікування гіповітамінозів, захворювань печінки, серця і судин, обміну речовин.

Пектини, що містяться в апельсинах, сприяють процесу травлення, посилюють моторну функцію товстого кишечника і зменшують у ньому гнильні процеси. Шкірка апельсина, крім загальновідомого господарського застосування на цедру, настої, варення і т.
п., йде ще на приготування різного роду лікарів в Болоньї та Флоренції. звичайні — плоди з жовтою м’якоттю, багатосім’яні;
пупкові — з оранжевою м’якоттю, другим зародковим плодики;
корольки — з криваво червоною м’якоттю, невеликі, дуже солодкі;
Яффськие — великі плоди з товстою горбкуватою шкіркою, дуже солодкі і соковиті. Кращий спосіб вибрати смачний апельсин — потримати його в руці. Чим важче апельсин, тим він соковитіше і смачніше. Невеликі і середні фрукти, як правило, солодше, ніж великі.

Апельсини, зібрані в кінці листопада-грудні, найсолодші і краще зберігаються.

Чим корисний апельсин?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий