Чим корисний сир?

Чим корисний сир?
Молоко і молочні продукти з хімічної та біологічної цінності перевершують всі інші продукти, які вживає людина. У молоці міститься близько 20 збалансованих амінокислот, близько 25 мінеральних солей, велика кількість жирних кислот, всі види вітамінів, фосфатиди, стерини, гормони, ферменти, кілька видів молочного цукру. Висока харчова цінність сиру пояснюється підвищеним вмістом в ньому дуже важливих для організму амінокислот, особливо метіоніну, лізину і холіну.

Метіонін і холін сприяють нормалізації роботи печінки. Метіонін також сприяє виведенню з організму холестерину. Холін необхідний для нормального функціонування нервової системи.

Великий вміст в сирі мінеральних речовин позитивно позначається на побудові тканин і костеобразовании. Сир необхідний дітям, вагітним жінкам і годуючим матерям, тому що містяться в ньому солі кальцію і фосфору витрачаються на побудову кісткової тканини, утворення крові і т.
д. Він настійно рекомендується особам, страждаючим туберкульозом, недокрів’ям, рахіт. Вживання сиру і сирних виробів сприяє правильному обміну речовин в організмі, підтримці на певному рівні осмотичного тиску. Сир сприяє виведенню з організму води, тому його рекомендують вживати при набряках, мокли екземах, гіпертонічної хвороби і т.
д. Майже у всіх лікувальних меню, що пропонуються лікарями, одним з перших значиться сир.

А в розвантажувальних дієтах, призначуваних при лікуванні ожиріння, захворювань серця, печінки, органів кровообігу і травлення, є обов’язково сирний день. Сир корисний і хворим, і здоровим людям.

Люди, із задоволенням поїдають сир (більше 7 кг на рік), менш схильні до різних хвороб, ніж ті, хто нехтує цим чудовим продуктом.

Чим корисний сир?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий