Чим корисні мандарини?

Чим корисні мандарини?
Опис Мандарин це дерево або чагарник, висотою не більше 4 метрів, густо вкрите дрібною зеленим листям і, в період дозрівання, помаранчевими плодами. Батьківщина мандарина Китай. До нас у Європу він потрапив порівняно недавно в позаминулому столітті, але дуже швидко прижився і зараз вважається своїм в Іспанії, Португалії, півдні Франції, Греції, Туреччини та Грузії.

Звичайно головне в мандаринах, це плоди. Невеликі, від 3 до 6 см в діаметрі, вони злегка плескаті з двох сторін.

Колір залежно від сорту відрізняється від світлих відтінків жовто-оранжевого до темно оранжевого. У стиглих плодів мандарина шкірка частіше тонка і легко відділяється від м’якоті.

М’якоть ніжна і солодка, складається з 12 жовтня часточок оранжевого кольору і залежно від сорту може містити кісточки. Відмітна особливість мандарин при знятті шкірки в повітрі з’являється сильний стійкий аромат. Це поширюються ефірні олії, що містяться в шкірці. Як і інші цитрусові, мандарини довго зберігаються і практично не втрачають свої корисні властивості.

Мандарини смачний і надзвичайно корисний фрукт, але окрім вживання в свіжому вигляді з них роблять соки і компоти, використовують при виготовленні варення, цукатів, в складі різних страв і салатів. Окремо відзначимо мандаринову шкірку вона широко використовується в харчовій та косметологічної промисловості, також з неї виготовляють лікарські препарати і настоянки, що застосовуються в лікувальних і профілактичних цілях. Склад мандарин: вітаміни, мікро-і макроелементи
Мандарини чудове джерело корисних речовин.

100 г м’якоті плоду в середньому містять:
0, 8%
0, 3%
8-12% +1, 5-2% баластних речовин (харчових волокон)
Такий склад робить мандарини прекрасним дієтичним продуктом, що і підтверджується їх калорійністю:
38-52 Ккал на 100 г м’якоті. Вітаміни: (ніацин) 0, 35 мг
Мінеральні речовини: 1, 5-2 мг
0, 1-0, 15 мг
Корисні властивості мандарин Вітамінний та елементний склад мандарин робить їх суперкорисним для здоров’я фруктом. Мандарини і продукти, приготовлені з них, успішно застосовують для профілактики і лікування багатьох захворювань.
Наприклад, при розладах кишечника і профілактики запорів корисно натщесерце вранці або ввечері перед сном випити склянку мандаринового соку.

А при нудоті або метеоризмі допоможе свіжа кірка мандарина. Мандарини з успіхом допомагають при захворюванні діабетом. Спеціальний відвар (потрібно прокип’ятити 10 хв шкірку від 3 середніх за розміром мандаринів в 1 літрі води, потім остудити і не проціджувати) сприяє зниженню рівня глюкози в крові.
Співвідношення між калієм і натрієм (110: 1), що входять до складу мандарина, роблять його відмінним дегідротіческім (протинабрякову) засобом. При бронхіті або трахеїті корисний відвар з сухої шкірки на воді.

Свіжовичавлений сік мандарина рекомендує дітям в якості дієтичного та лікувального напою, також він допоможе вгамувати спрагу хворим з підвищеною температурою. при втиранні сприяють лікуванню шкіри і нігтів, уражених грибком
при регулярному вживанні знижують кров’яний тиск, відновить сили і поліпшить обмінні процеси
відмінне джерело вітамінів і мінералів, що особливо необхідно в зимовий період
Обережно! Не варто вживати в їжу мандарини страждають виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки або при гастриті з підвищеною кислотністю.
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на портал про здоровий спосіб життя
обов’язкове!.

Чим корисні мандарини?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий