Чим корисні соки?

Чим корисні соки?
Користь соків була відома людству ще з найдавніших часів. У ті далекі століття вважалося, що при вживанні соків з рослин і їх плодів людині переходять їх життєві сили. У Росії один з найпопулярніших соків яблучний. Надзвичайна користь яблучного соку відзначається буквально усіма.

Однак сік з яблук не тільки корисний і смачний, але і легкодоступний. Яблука є фруктами, на території нашої країни культивовані всюди.

Одних тільки поширених сортів яблук виведено кілька десятків. Великі зусилля протягом усього свого довгого життя докладав до популяризації вживання соків відомий американський довгожитель Норманн Уоркер. Він не переставав говорити про те, наскільки корисний яблучний сік для людини, називаючи цей продукт, ні більше, ні менше, соком життя.

Американець казав, що особисто він прожив майже сто років тільки тому, що постійною частиною його життя було вживання соків, у тому числі і яблучного.
На думку містера Уоркера, вживання свіжих соків значно продовжує здорове життя людини. Корисні властивості яблучного соку представлені комплексно.

Вони визначаються наявністю в яблуках великої кількості вітамінів, групи В, що підвищує імунні сили організму. На надзвичайну користь яблучного соку вказує наявність в ньому біотину, пантотенової і фолієвої кислот. Остання особливо корисна для жінок, оскільки зміцнює волосся і нігті.

Крім того, в яблучному соку присутня велика кількість мінеральних сполук, фосфору. При вживанні яблучного соку людина до похилих років зберігає чіпку пам’ять і стійкі інтелектуальні здібності, тому що яблучний сік корисний вмістом органічних речовин, що запобігають оксидантний стрес клітин головного мозку. Яблучний сік містить натуральний фруктовий цукор і органічні кислоти в таких кількостях, що при вживанні соку з яблук організм ефективно і швидко відновлюється після важкої фізичної роботи.

Сполуки, що містяться в яблучному соку, благотворно впливають на функціонування серцево-судинної системи.
Медики говорять про користь яблучного соку з яблук кислих сортів при зниженій кислотності шлунка. Сік з яблук вкрай необхідно пити при авітамінозах, недокрів’ї, постінфарктних станах. Здоровій людині дозволяється випивати по одному літру яблучного соку на добу.

Сік є ефективним сечогінним і жовчогінним засобом, підвищує загальний тонус організму, чудово втамовує спрагу. Для людини здорового користь яблучного соку полягає в нормалізації рівня холестерину крові, стимулюванні роботи серцевого м’яза, захисту від радіації. Дітям, особливо з урахуванням їх потреб в корисних з’єднаннях, сік з яблук буде особливо корисний.

При порушеному метаболізмі, при атеросклерозах і подагрі різної природи яблучний сік відновлює природне протікання фізіологічних процесів. У особливою мірою корисний яблучний сік своїм протимікробну дію.

Вживання соку з яблук позбавляє від симптомів переїдання. Хворим на цукровий діабет дозволяється вживання соку, який віджимається із зелених яблук.

Незважаючи на велику кількість корисних властивостей яблучного соку, існують захворювання, що обмежують його вживання. Це захворювання шлунково-кишкового тракту в різних формах, особливо в стадії загострення.
Крім того, повсюдно фіксуються випадки алергічних реакцій і індивідуальної нестерпності компонентів яблучного соку.

Чим корисні соки?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий