Що спекти з кефіру?

Що спекти з кефіру?
Поговоримо сьогодні про досить корисний і смачний продукт, який хороший як сам по собі, так і при виготовленні з нього різних страв, наприклад, випічки. Кефір — герой нашої сьогоднішньої розмови. Подивимося, що можна спекти з кефіру.

Расмотрим прості рецепти, як за складом, так і за технологією, щоб будь-яка, навіть починаюча господиня могла з ними впоратися. Що спекти з кефіру, коли продуктів не так багато? Економ-варіант кефірного пирога-манника спеціально для такого випадку. Нам знадобиться: звичайно, кефір (400-500 мл.) І манка (1 склянка); 2 яйця (або три, якщо дрібні); цукор (100 гр, але дивіться за смаком, кому треба солодше, кладіть більше); для аромату можна додати ванільний цукор або ванілін, теж за смаком; розпушувач (1, 5 чайні ложечки) або сода (2 ч. л. без гірки); масло вершкове лише для змащування форми.
Силіконові форми годі й змащувати.

Це склад економ-варіанту. Якщо є можливість, в тісто можна додати родзинки, горіхи (будь на Ваш смак), лимонну цедру (столову ложку дрібно натертої); какао; цукати і т. д. Загалом, як фантазія підкаже.

У мисочку (достатньо велику, ми далі в ній будемо робити тісто) наливаємо кефір і починаємо поступово додавати манку, перемішуючи.
Залиште кефір з манкою для набухання на 30 хвилин (можна і довше). Якщо вдома тепло, а наполягати Ви плануєте довго, приберіть кефір з манкою в холодильник. Коли набрякне манка, продовжимо робити тісто. До речі, можна вже включити духовку, якщо вона електрична, нехай розігрівається до 190 градусів.

Яйця збийте з ванільним цукром.
Потім додайте соду (розпушувач), все перемішайте. Вилийте яйця в кефір з манкою, добре перемішайте до однорідної маси. До речі, саме в цей момент треба додавати додаткові інгредієнти: какао, родзинки, горіхи і т. д. До речі, якщо додаєте родзинки, зовсім небагато припорошити його борошном перед додаванням в тісто, щоб він не злипався і рівномірно розподілився.

Виливаємо тісто у форму, відправляємо в духовочку.
Готовність, як звичайно, перевіряємо дерев’яною шпажкою (зубочисткою, сірником). Що можна спекти з кефіру ще? Інгредієнти для ситного пирога (як варіант, можна варіювати за бажанням). Тісто: кефір (1, 5 склянки); борошно (1, 5 ст); яйця (2), сіль (чайна ложечка), стільки ж соди або розпушувача (2 ч. л.). Начинка: відварена до напівготовності картоплю; м’ясо (відварене) або обсмажений фарш, цибуля, перець чорний.

Варіації начинки: картопля + гриби; картопля + м’ясо + гриби; м’ясо + гриби; сосиски замість м’яса; картопля + сир + м’ясо. Загалом, політ фантазії. Яйця змішати з половиною кефіру, сіллю, збити (можна комбайном).
Додати соду / розпушувач, поступово додавати борошно, перемішуючи.

Доливаємо до кінця кефір. Бувають різні за розміром яйця, різна борошно, так що кількість інгредієнтів — цифра завжди приблизна. Орієнтуйтеся на те, що тісто має нагадувати густу, але текучу (!) Сметану. Виберіть зручну форму, добре, якщо це сковорода, яку можна відправити в духовку.

Змащуємо маслом, викладаємо на неї обрану начинку: наприклад, цибулю кільцями, картопля кружечками, м’ясо (дрібно порізане або фарш), можна знову картоплю.
Між шарами начинки посипте перцем та іншими спеціями (за бажанням), залийте все тестом. Покладіть пиріг в духовку хвилин на 20 при 200 градусах.

Знову ж, пам’ятаєте про індивідуальність духовок.

Що спекти з кефіру?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий