Що можна їсти при гастриті?

Що можна їсти при гастриті?
Харчування при гастриті увазі щажение слизової оболонки шлунка.

Тому при гастриті рекомендується виключити продукти, які дратують слизову шлунка:
міцні м’ясні, рибні, овочеві та грибні бульйони
копчене м’ясо і рибу, сало
солоні м’ясо і рибу, сало
солоні, мариновані та квашені овочі
жовток яйця, звареного круто
гострі приправи (перець, гірчиця, хрін, часник, майонез, сиру цибулю, оцет і т. д.)
Перелік небажаних продуктів є основою.

Тобто, в ньому перераховані продукти, які дратують слизову шлунка при гастриті у більшості людей. Але бувають і індивідуальні особливості, наприклад, хтось спокійно їсть здобу і погано переносить томати.

Продукти, які не входять до «заборонений» список — спробуйте в невеликій кількості, оцініть свої відчуття і потім вирішите, входять вони в «заборонені» чи ні. Ось приблизний список продуктів, які можна їсти при гастриті:
слабкі м’ясні, рибні, овочеві та грибні бульйони
круп’яні,
м’ясо, риба, птиця, морепродукти відварені, тушковані або запечені
яйця, зварені в смятку
страви з яєчних білків (наприклад, безе)
негострі приправи (коріандр, кмин, каррі т. д.)
Їжу при гастриті готують,
Температура страв не повинна бути занадто гарячою чи холодною. Фахівці вважають, що найкраще їсти страви теплі, близькі до температури людського тіла.

Харчування при гастриті рекомендується 4-5-разове, невеликими порціями. Якщо у вас сталося загострення захворювання — в першу добу краще всього відмовитися від їжі. Можна пити теплу воду, неміцний чай (з цукром, медом), відвари трав, неміцний бульйон. На наступний день можна перейти на харчування рисовою кашею, киселі, компоти, напіврідкими супами.

На третій день можна їсти відварене м’ясо, сухарі, хліб.
При гастриті з підвищеною кислотністю рекомендується обмежити поварену сіль. У нашій наступній статті буде розписано.

Що можна їсти при гастриті?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий