Що приготувати з бананів?

Що приготувати з бананів?
Що можна приготувати з бананів? Смажимо, гасимо, запікаємо. Ми звикли пригощатися бананами як солодким десертним ласощами. Однак у світовій кулінарній практиці банани знаходять набагато більш різноманітне застосування.

Їх смажать, запікають і тушкують, а також готують салати, компоти, чіпси, всілякі гарніри до других страв, начинки для пирогів, пудинги і шарлотки. Словом, ніжні жовті плоди відкривають господаркам широке поле для експериментів на кухні. І оскільки в Росії цей, у минулому екзотичний, фрукт в деяких містах за ціною наближається до картоплі, є сенс частіше споживати його в їжу.
Тим більше, що банани мають масу корисних властивостей. Так що можна приготувати з бананів?

Ось кілька простих рецептів їх приготування:
Почнемо, як прийнято в їжі, з салатів. Для того щоб приготувати
салат з бананів, нарізаємо плоди (краще недостиглі) на скибочки, товщиною в 0, 5 см.

Змішуємо їх з попередньо замоченим родзинками, вівсяними пластівцями або повітряною кукурудзою і дрібно нарізаною нежирної шинкою. Поливаємо заправкою з суміші вершків, лимонного соку і цедри. Витримуємо півгодини, щоб все просочилося, і подаємо до столу на салатних листках.
Продовжимо наше бананове меню.

На черзі
курка з бананами з африканської кухні. Випатрайте і промийте тушку молодої курки, підсмажте на олії до рум’яної скоринки. Перекладіть її в каструлю з водою, додайте за смаком обсмажені товчені зубчики часнику і дрібні кубики свинячого шпику.

Варіть 10-15 хвилин, додайте розрізані на 4 частини банани (краще недостиглі).
Поперчіть, посоліть і тушкуйте ще хвилин 10. Перед подачею до столу посипте готову курку з бананами дрібно нарізаною петрушкою. Як ми вже згадали, з бананів можна приготувати
гарнір до другого блюда.

Для цього розрізаємо банани навпіл і вздовж, обвалюють у борошні, потім в яйці і панірувальних сухарях. Після цього обсмажуємо на вершковому маслі. Подаємо як гарнір до м’яса або птиці. Наближаємося до десертів. Готуємо
банани, запечені з сиром.

Очищені і порізані плоди злегка присолите, поперчіть, посипте натертим сиром або бринзою з сухарями, покладіть на змащений вершковим маслом деко і випікайте в духовці до рум’янцю зверху чи знизу. І, нарешті,
пиріг це традиційне російське блюдо, але з начинкою з Еквадору.

Для того щоб приготувати пиріг з бананів робимо листкове або слоено-дріжджове тісто (його, до речі, можна купити в найближчому супермаркеті). Тісто розгортаємо на два пласти.

Одним вистилаємо змащену вершковим маслом форму, поверх розкладаємо нарізані довгими скибками банани, посипаємо цю бананову мозаїку корицею, накриваємо другим шаром тіста і випікаємо в сильно нагрітій духовці.
PS Тепер трохи медицини. Для дієтичного харчування банани ідеальний продукт.

Крім крохмалю, цукру і яблучної кислоти в них містяться ферменти, які сприяють засвоєнню вуглеводів. У бананах багато солей калію, що виводять зайву рідину з організму.
Банани з успіхом застосовуються при хворобах печінки і шлунково-кишкового тракту.

Встановлено, що для зниження стомлюваності, концентрації уваги і, головне, підвищення настрою треба всього лише щодня з’їдати пару бананів в будь-якому вигляді. Вважають, що плоди банана покращують лактацію у годуючих матерів і підсилюють у чоловіків статевий потяг.

Що приготувати з бананів?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий