Що приготувати з грибів?

Що приготувати з грибів?
Як швидко відлетіло літо! Вже давно розпочався грибний сезон. Тому пора до нього підготуватися: запастися кошиками, баночками рецептами. Звичайно, курс з плетіння кошиків і віртуальний аукціон з розпродажу скляної тари ми влаштовувати не будемо, а от про те, що можна апетитного створити з лісового улову розповімо.

Що потрібно знати про гриби — У капелюшках грибів менше грибної клітковини, тому вони краще перетравлюються.

— У старих грибів з нижньої сторони капелюшка краще зрізати трубчастий спорообразующий шар. — Гриби не можна зберігати більше 2-3 годин. — Гриби, зібрані в сиру або дощову погоду, псуються значно швидше. — Якщо у тебе немає часу відразу обробити гриби, можна залити їх холодною підсоленою водою. Читай також: — Можна зберегти гриби і до двох діб, якщо скласти їх у сито, друшляк, емальовану каструлю і, не накриваючи кришкою, поставити в холодильник. — Для того, щоб позбутися від черв’яків в грибах, потрібно прибрати з капелюшка трубчастий шар, ніжку розрізати на дві поздовжні частини і скласти в ємність з сильно солоною водою, залишивши на 2-3 години.

— Гриби дуже гарні в поєднанні зі сметанним соусом, однак додавати його потрібно тільки тоді, коли вони прожаряться. — Ідеальні гриби для соління маслюки, опеньки, капелюшки підберезників і білих грибів. — Білий гриб при обробці не втрачає свого кольору.
Він чудово підходить для додавання в бульйони, соуси, другі страви. Білі гриби настільки ж гарні і в маринованому і солоному вигляді. Читай також: — Підберезовики і підосичники смажать, тушкують, маринують і солять, а ось в супи їх не кладуть, так як вони надають відвару темний колір.
— Не варто поєднувати шампіньйони з сильними прянощами вони погіршують їхній смак. — Використовуючи мариновані гриби для приготування соусу, не варто їх довго варити, так як вони стануть твердими.

Готуємо разом Помідорні кошички з грибами Інгредієнти: помідори (не великої) 4 шт. , Гриби (мариновані) 80 г, яйце (варене) 1 шт.
, Цибуля ріпчаста 50 г, масло рослинне 0, 5 ст. ложки, майонез 1, 5 ст. ложки, перець за смаком, сіль за смаком, кріп за смаком
Спосіб приготування: Стиглі помідори промиваємо і зрізаємо з боку плодоніжки 1/5 частину.

Виймаємо з середини помідора м’якоть з насінням і соком. Лук очищаємо, дрібно нарізаємо і підсмажуємо на олії до золотистої скоринки.

Гриби теж дрібно нарізаємо, яйця очищаємо і подрібнюємо, а потім змішуємо з грибами та цибулею.
Внутрішню частину помідорів солимо, перчимо і наповнюємо і фаршем. Зверху поливаємо фарш майонезом і прикрашаємо зеленню.

Викладаємо помідори на гарне блюдо і подаємо. Інгредієнти: гриби білі (свіжі) 200 г, куряче м’ясо 200 г, картопля 150 г, вершки 300 мл, сир (тертий) 200 г, цибуля ріпчаста 1 шт. , Масло вершкове 2 ст. ложки, сіль за смаком, перець білий (мелений) за смаком, мускатний горіх (мелений) за смаком, перець чорний (мелений) за смаком, сметана на смак
Читай також: Спосіб приготування: Куряче м’ясо відварюємо і пропускаємо через м’ясорубку.
Гриби і цибулю очищаємо, нарізаємо кубиком і обсмажуємо на вершковому маслі. Картопля очищаємо, нарізаємо і відварюємо в підсоленій воді.

Додаємо в суп гриби з цибулею, подрібнене куряче м’ясо, вершки, сир і сіль. Доводимо до кипіння, кладемо в суп спеції, вимикаємо вогонь, збиваємо суп блендером і протираємо через сито. Подаємо зі сметаною. Інгредієнти: рис 100 г, вода 210 г, гриби свіжі 75 г, масло вершкове 25 г, сіль за смаком
Спосіб приготування: Гриби очищаємо, промиваємо і кладемо на 10 хвилин в підсолену киплячу воду.
Рис відварюємо до напівготовності.

Гриби дрібно нарізаємо, пасеруємо на вершковому маслі, змішуємо з рисом, додаємо масло, що залишилося, сіль, закриваємо кришкою і доводимо в духовій шафі до готовності. Читай також:.

Що приготувати з грибів?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий