Що приготувати з лаваша?

Що приготувати з лаваша?
Тонкий вірменський лаваш вже давно можна легко і просто купити практично в кожному продуктовому магазині або маркеті.

Ці тонкі, м’які і гнучкі коржики — просто знахідка для кмітливих кулінарів. Варіантів використання лаваша (крім того, щоб просто його з’їсти) дуже багато і не удівтельно, що за свою універсальність він полюбився багатьом.

Що ж можна приготувати з лаваша?

Найчастіше лаваш використовують як основу для рулетиків — це безпроігришно варіант і для застілля, і для буденної сімейної трапези. Ось кілька популярних варіантів начинок: сир, зелень, горіхи, трохи сметани;
вершковий сир, слабосолона риба, зелень;
печериці, яйця, сир, зелень, сметана (майонез);
сир, крабові палички, кукурудза, майонез, яйця;
варена курка, листя салату, помідори;
сир, часник, майонез, огірки, болгарський перець;
шинка, свіжі огірки, плавлений сир, зелень;
консерви сайри, яйця, твердий сир, майонез, базилік. Ну і т. д. У всіх випадках лаваш спочатку змащується вершковим сиром або майонезом, потім зазвичай шарами викладаються вибрані інгредієнти, все це скручується в щільний рулет, лежить якийсь час в холодильнику, потім нарізається на порційні рулетики і подається до столу. З лаваша виходять швидкі і смачні запіканки по типу лазаньї, коли листи лаваша прошаровуються начинкою (м’ясний фарш, гриби, риба, сир, овочі, ковбасні вироби і т. д.), заливаються соусом і запікаються в духовці.
Смачно, швидко, ситно і дуже просто!

Лаваш можна використовувати замість тесту в: піці — викладіть на лист лаваша Вашу улюблену начинку, посипте піцу сиром і запікайте в духовці до готовності;
рулетах — загорніть в лист лаваша м’ясо, рибу, гриби або овочі, змастіть майонезом або сметаною для соковитості і запікайте цілком, або нарізавши на рулетики поменше;
Штрудель (зазвичай солодких) — змастіть лист лаваша раст. маслом, викладіть будь-яку фруктову начинку, посипте цукром або підсолодите медом, скрутіть щільний рулет і запікайте;
пирогах — застелите лавашем дно форми з запасом (щоб краї лаваша звисали з усіх боків), викладіть на нього начинку, закрийте звисаючими кінцями, змастіть маслом або яйцем і запікайте. пиріжках — наріжте лист лаваша на невеликі квадратики, в центр кожного викладіть начинку, загорніть конвертиком і обсмажте в олії.
Є ще такі страви, як ачма, хачапурі, шаурма, Касадо і т. д. Загалом, скрізь, де Ви завжди використовували пласти або шматочки тіста (коржі, млинці) зараз можна використовувати лаваш — це відмінна основа для ідей і експериментів. Фантазуйте і дивуйте своїх близьких оригінальними стравами!

Що приготувати з лаваша?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий