Що приготувати з м’яса?

Що приготувати з м'яса?
Кожен день кожній людині доводиться стикатися з питанням: що приготувати на вечерю?

Особливо непросто знайти відповідь на це питання, якщо сім’я велика. У цій статті ми представляємо варіанти смачних м’ясних страв, які можна приготувати на вечерю для всієї родини. Саме м’ясні страви в нашій країні є найпоширенішими. Наші пращури їли м’ясо з незапам’ятних часів, не може обійтися без нього і сучасна людина, що живе в набагато більш стрімкому ритмі. Найчастіше різні м’ясні страви ми їмо на вечерю, що, звичайно, не зовсім правильно з точки зору здорового харчування, але оптимально зважаючи на багато обставин, серед яких основним є робота.

Приходячи ввечері з роботи, більшість мешканців нашої країни відправляються на кухню, щоб зробити вечерю, і, звичайно, дуже хочеться щоб на його приготування йшло якомога менше часу, але при цьому блюдо виходило апетитним, ароматним і смачним. Про такі варіантах вечері і піде мова. Найбільш затребувані види м’яса в Росії це свинина, яловичина і курка.

А найшвидше в приготуванні серед них курка, з неї ми і почнемо нашу добірку смачних і швидких м’ясних страв для вечері. Знадобиться: курка (будь-яка частина або філе), овочі по сезону, спеції за смаком, сіль.
Як приготувати швидкий вечеря з куркою і овочами. Змастити олією лист фольги, викласти на нього кільцями нарізану цибулю, терту крупно моркву і будь-які сезонні овочі (кабачки, солодкий перець, помідори і т. д.), приправити овочі спеціями за смаком, викласти на овочі шматочки курки (ніжки, грудку, філе, крильця будь-які), натерті спеціями і сіллю, герметично закрити фольгу, щільно загорнувши її краї над стравою, відправити у розігріту до середньої температури духовку на 30-50 хв залежно від використовуваних овочів і розміру шматочків курки. За 5-10 хв до готовності відкрити фольгу щоб курка підрум’янилася.

Така вечеря буде не тільки дуже смачним, але ще й корисним адже запікання дозволяє зберегти в продуктах набагато більше корисних речовин, ніж жарка або варіння, а приготування в духовці, разом з тим найпростіше, адже присутній постійно на кухні вам не доведеться. Таким способом можна приготувати і яловичину, і свинину викладіть натерте спеціями і сіллю м’ясо на овочеву подушку і запікайте до готовності, а для рум’яної скоринки рекомендується натерти м’ясо перед запіканням рослинним маслом, і відкрити фольгу за 5-15 хв до закінчення готування. Ще один простий і швидкий спосіб приготування м’ясного вечері у вигляді запіканки.

Запіканку також можна робити з овочами, або ж їх можна замінити чимось іншим, що не вимагає попередньої підготовки, а, значить, скорочують час готування, наприклад лавашем. Знадобиться: лаваш, м’ясний фарш (будь-який), яйце, зелень, сир.

Як приготувати м’ясну запіканку в лаваші.
Викласти цілий лист лаваша на злегка змащений маслом деко.

Будь фарш обсмажити, додавши цибулю і спеції за смаком, майже до готовності, викласти шаром на лаваш краю лаваша повинні звисати з дека. Далі на м’ясо можна потерти сир і посипати його зеленню, також можна викласти шаром обсмажені гриби, ще шаром 4 яйця, збиті зі склянкою кефіру і перемішані з нарватися лавашем, можна додавати будь шари інгредієнтів за смаком, або ж зробити запіканку одношарової тільки з фаршу з сиром і зеленню. Коли всі шари викладені, потрібно накрити начинку звисаючими краями лаваша, змастити їх збитим яйцем і запікати все в розігрітій до 180-200 градусів духовці близько 20-30 хв до зарумянивания лаваша.

Таку запіканку оцінять і домашні, і раптово заскочили гості, спробуйте винайти свій фірмовий рецепт, взявши за основу запропонований варіант. Ще одна категорія м’ясних страв це спекотне.

Печеня, як правило, готують з м’яса з сезонними овочами в горщиках, попередньо підготувавши всі інгредієнти. Скоротити час приготування такого блюдо можна, не обсмажуючи овочі заздалегідь зробивши обжарку тільки м’яса.

Знадобиться: 1 кг картоплі, 300-400 г м’яса будь-якого або свинячих реберець, по 1 цибулині і склянці сметани, 1/3 склянки олії, зелень рубана, коріння за смаком, чорний мелений перець, сіль.
Як швидко приготувати м’ясне спекотне.

Картоплю очистити, кубиками нарізати, кільцями порізати цибулю, невеликими шматочками нарізати м’ясо і обсмажити його до рум’яної скоринки на олії з усіх боків. Взяти каструлю з товстим дном або керамічний горщик, викласти: 1 шар м’ясо, 2 шар картопля, 3 шар цибуля, 4 шар нарізані коріння, поперчити, посолити, покласти в каструлю або горщики лавровий лист, залити бульйоном з кубика так, щоб рідина ледь покривала інгредієнти, запекти в розігрітій духовці 20 хв, потім залити печеню сметаною, посипати зеленню, запекти ще 10 хв. Перевага приготування печені не в одній загальній посуді, а в горщиках, полягає в тому, що якщо в сім’ї різні смаки, в кожному горщику можна зібрати тільки ті інгредієнти, які сподобаються до смаку кожному члену сім’ї. Якщо ввечері готувати печеня, запіканку або м’ясо у фользі не хочеться, можна поступити ще простіше.

Знадобиться: м’ясо, цибулю, рослинне масло, свіжі салатні овочі, сік лимона, перець, сіль.
Як приготувати найшвидший вечерю з м’яса і овочів. М’ясо дрібно нарізати, викласти на сковороду і обсмажити на розжареній олії з цибулею до зарумянивания, накрити кришкою, тушкувати на середньому вогні, підлив в сковороду трохи води.

З овочів зробити салат, подати його на гарнір до м’яса. Такий варіант вечері також припускає масу різних варіацій: м’ясо, наприклад, можна перекрутити в м’ясорубці, обсмажити фарш з цибулею і морквою, всипати ложку борошна, обсмажити, влити молоко, перемішане з водою, приправити все соусом за смаком і до загустіння згасити 10 — 15 хв.

Подавати з будь-яким гарніром. Вибираючи, намагайтеся не забувати про те, що самі здорові варіанти страв на вечерю запечені в духовці або на пару.
Тільки парові і запечені страви дозволять зберегти фігуру, а смажені страви на вечерю дієтологи рекомендують їсти не частіше 2-3 разів на тиждень.

Що приготувати з м’яса?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий