Що приготувати з буряка?

Що приготувати з буряка?
Буряк в будь-якій страві повинна бути солодкою. Це єдине її смакове гідність.

Щоб приготувати смачну буряк її потрібно спочатку правильно вибрати.

Найсмачніша буряк з червня по жовтень. Вибираючи коренеплід, зверніть увагу на правильність форми і гладку поверхню. Деформовані овочі найімовірніше росли в не найкращому умовах і усередині вони можуть бути жорсткими і гіркими.

Перший критерій при виборі буряка це розмір.
Якщо більшість коренеплодів мають дуже великий розмір (більше 10-15 см в діаметрі), то, швидше за все, це кормової сорт і для їжі він не годиться. Столовий буряк може бути великою, але вона не зберігається довше січня.

Тому перевагу віддавайте середнім розмірам коренеплоду, близько 6-10 см в діаметрі. Оглядаючи овоч, зверніть увагу, щоб не було тріщин і темних плям, також відмовтеся від м’яких і зморщених коренеплодів.
Готуємо буряк швидко і якісно Як стверджують професіонали, сама смачна і корисна буряк це запечена в духовці.

Друге місце займає буряк, приготована в мікрохвильовій печі, потім відварна. Не самий рекомендований спосіб приготування — це теплова обробка очищеної та подрібненої буряка. Що не скажеш про витрати часу на ці види обробки.
Але про це трохи пізніше.

Для початку потрібно овоч підготувати. Виберіть свій спосіб приготування і солодкої вам бурячок!

Для приготування страв добре використовувати буряк, витриману в холодильнику близько 6ч. Тоді вона набуває насичений темно бордовий колір.

Відварну нечищену буряк можна зберігати в холодильнику без втрат смакових якостей до 3-х діб. Смачно з буряком Чудодійні властивості буряка Для людей з підвищеною фізичним навантаженням і для виснаженого організму, після виснажливої ​​хвороби, сік із сирого буряка діє як чудодійний еліксир, підвищуючи тонус. Завдяки органічним нітросполук, що містяться в буряку, відбувається розширення судин, що покращує кровопостачання м’язової тканини. Необхідно знати, що свіжовичавлений сік з сирого буряка відразу пити не можна. Його потрібно витримати в холодильнику у відкритому посуді 2-3ч, тоді випаровуються шкідливі їдкі феноли і сильні ефірні масла.

Також пити його слід як ліки, в залежності від стану здоров’я. Який орган не візьми, для кожного буряк має свою користь.

Найцінніше властивість буряка це благотворно впливати на наші судини і кров.
Тому як всі життєво важливі органи складаються з величезного числа судин і капілярів.

Завдяки вживання буряка підвищується міцність стінок капілярів, знижується артеріальний тиск і рівень холестерину, відповідно попереджається закупорка судин. Присутність в буряку цинку збільшує тривалість дії гормону підшлункової залози інсуліну, що дуже важливо для людей страждають на діабет.

Невисока калорійність (42ккал на 100гр) і високий вміст клітковини, роблять буряк дієтичною. Так що боротьба із зайвою вагою, може бути смачною і красивою!.

Що приготувати з буряка?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий