Що приготувати з селери?

Що приготувати з селери?
Універсальність селери полягає в тому, що в їжу вживаються всі частини рослини крім квіток: бульби, черешки і стебла, листя та насіння. Залежно від того, що саме у тебе під рукою, різні і прийоми приготування унікального овоча, не так давно став звичайним для наших столів.

Найкраще його їсти сирим от і вся готування. Смачно, корисно, швидко, недорого і доступно.

Листя і черешки Найменше клопоту завдає вживання в їжу листя їх досить промити і накришити або в салат, або в суп. Подібна вітамінна добавка з насиченим специфічним ароматом вимагає деякого звикання, але цілющі властивості, на які так багатий селера, цілком перекривають деяку незвичайність аромату. До речі, найбільш насичені пахучими ефірними маслами насіння селери, найменш бульбу. Читай також: Листя можна заготовлювати про запас їх акуратно промивають і просушують від вологи, після чого можна сушити в провітрюваному місці в тіні.

Сухе листя мелють в порошок або подрібнюють руками виходить вітамінно-смакова добавка, яка здатна здорово урізноманітнити салати, а також виступати як основа для приготування соусів під м’ясні страви, з якими смак і аромат селери дуже гармонують. Соковиті м’ясисті черешки селери йдуть в салати в сирому вигляді, їх відварюють і пропонують як легкого гарнір до м’яса і морепродуктів, їх обсмажують в олії або в клярі, їх фарширують сиром і сиром.

Ідеально поєднується селера з твердими і пахучими кольоровими сирами, роблячи їх смак ще більш виразним і відтіняючи його. Ось тільки перед вживанням необхідно очистити черешок від жорсткої зовнішньої шкірки. Груба клітковина, якої селера теж багатий, виступає в якості своєрідного ліки, особливо корисного для шлунка і кишечника.

Завдяки їй нормалізується виділення шлункового соку, заліковуються виразки, прискорюється травлення, відновлюється нормальна перистальтика кишечника. Читай також: Сік Взагалі селеру можна і потрібно вживати в сирому вигляді, тоді його цілющі якості максимальні. Особливе слово про свіжовичавленому соку селери нічого кориснішого сучасна дієтологія не знає. У поєднанні з морквяним або яблучним соком, селеровий сік унікальний напій для постачання організму вітамінами і мікроелементами на весь день. З урахуванням того, що в супермаркетах свіжий селера можна купувати практично цілий рік, ми отримуємо ідеальний засіб від авітамінозу, анемії і пов’язаних з ними депресій, коли відчувається занепад сил і життя стає сірим і нудним.

Достатньо кілька разів спробувати селера і виявиться, що під рукою є приголомшливий продукт, якому ми приділяємо так мало уваги.
Бульба Промитий і очищений бульба селери натирається на крупній тертці і додається в будь-який салат, роблячи його смачним і екзотичним. Навіть яблучне пюре навпіл з селерою перетвориться на незвичайний за смаком десерт. Читай також: Злегка подваренний нарізаний бульба стає ще ніжніше на смак, а якщо дрібно нашаткувати очищений і промитий бульба соломкою злегка протушкувати у власному соку і змішати з відвареними макаронами, присипавши зверху сиром десять хвилин готується, чи не більше то вийде чудовий легкий сніданок, ситний і корисний.
Будь-яку частину селери додають у соління й маринади, смак яких від цього тільки поліпшується.

Дуже затребувана унікальна селерових сіль (за кількістю натрію черешки селери поза конкуренцією, вони навіть солонуваті на смак), застосовувати яку можна без побоювань, тому що вона не відкладається в суглобах. Навпаки, багато і регулярно споживаючи селера і страви з нього, можна позбутися навіть від спадкової подагри.

Тобто, готувати селеру можна абсолютно різними способами, але краще всього використовувати в сирому вигляді, щоб повністю зберігати збалансований вітамінний комплекс.
Читай також:.

Що приготувати з селери?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий