Що таке християнство?

Що таке християнство?
У 1 Коринтян 15: 1-4 говориться: Нагадую вам, браття, Євангелію, яку я вам благовістив, і яку прийняли, в якій і стоїте, яким і рятуєтеся, коли пам’ятаєте, яким словом я благовістив вам, якщо тільки не марно увірували. Бо я передав вам, що й прийняв, тобто, що Христос помер за гріхи наші, за Писанням, і що Він був похований, і що третього дня за Писанням. По суті, в цьому і полягає християнство. Християнство відрізняється від усіх інших релігій тим, що грунтується більше на взаєминах, а не на релігійних обрядах.

Замість слідування переліком що потрібно і не потрібно робити, мета християнства в досягненні близьких відносин з Всемогутнім Отцем. Ці відносини можливі тільки завдяки роботі Ісуса Христа і служінню Святого Духа в житті християнина.

Християни вірять, що Біблія натхненне і непогрішиме Боже Слово, і що її вчення має вищим авторитетом (2 Тимофія 3: 16; 2 Петра 1: 20-21). Християни вірять в одного Бога в трьох особах: Отець, Син (Ісус Христос) і Святий Дух.

Християни вірять, що людство було створено для взаємин з Богом, але гріх призвів до віддалення людини від Бога (Римлян 5: 12; 3: 23).
Християнство вчить, що Ісус Христос дійсно жив на цій землі, в повній мірі як Бог, але і повною мірою як людина (Филип’ян 2: 6-11), і що Він помер на хресті.

Християни вірять, що після хресної смерті Ісус був похований і воскрес, і тепер знаходиться по праву руку від Отця, постійно клопочучись за віруючих (Євреїв 7: 25). Християнство проголошує, що смерть Ісуса на хресті повністю оплатила людський гріх і відновила наші відносини з Богом (Євреїв 9: 11-14; 10: 10; Римлян 6: 23; 5: 8).

Щоб отримати спасіння людина повинна просто повірити в подвиг Ісуса Христа на хресті. Якщо хтось вірить, що Ісус помер замість нього і заплатив за спокуту його гріха, а потім воскрес, то ця людина отримає порятунок. Ніхто не може самостійно заслужити спасіння, і ніхто не може догодити Бога своїм хорошим поведінкою, тому що всі ми грішні (Ісая 64: 6-7; 53: 6).

Тим більше що нічого більше й не треба робити, адже Христос вже виконав всю роботу за нас! Вмираючи на хресті, Він сказав: Звершилося! (Іоанн 19: 30).

Як неможливо заробити порятунок, так не можна його і втратити того, хто повірив у подвиг Ісуса на хресті. Не забувайте, що Ісус повністю здійснив спокуту гріхів! У порятунку нічого не залежить від людини, яка його приймає! У Євангелії від Іоанна 10: 27-29 стверджується: Вівці Мої слухаються Мого, і знаю Я їх, і вони йдуть за Мною. І Я даю їм життя вічне, і не загинуть повік, і ніхто їх не вихопить із Моєї руки.

Мій Отець, що дав їх Мені, більше за всіх, і ніхто не може викрасти їх з руки Мого Отця. У світлі вищесказаного дехто може прийти до висновку: Чудесно! Якщо я врятований, то можу робити все що захочу, так як порятунок не можна втратити! Це не так, оскільки порятунок це не свобода робити все, що захочеться. Порятунок це незалежність від старої гріховної натури і можливість мати близькі стосунки з Богом.

Поки віруючі живуть на землі у своїх гріховних тілах, вони постійно будуть перебувати в боротьбі із спокусами.
Гріх перешкоджає нашим відносинам з Богом, і якщо ми повернемося до гріха, то не зможемо підтримувати необхідну зв’язок з Богом. Тим не менш, ми можемо перемогти в боротьбі з гріхом, вивчаючи Слово Боже (Біблію), застосовуючи її на практиці в нашому житті, підкоряючись вказівкам Святого Духа та керуючись Його настановами. Таким чином, у той час як інші релігії вимагають від людини виконання або утримання від певних дій, християнство полягає в духовній близькості з Богом і у вірі в те, що Ісус помер на хресті, заплативши за спокуту наших гріхів, а на третій день воскрес.

Ваш гріх покутуваний, і ви можете стати другом Божим. Ви можете перемогти гріх і жити в спілкуванні з Богом, а також у слухняності Йому.

Ось у чому полягає даний християнство.

Що таке християнство?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий